الخميس، 10 مارس 2016

صدور الدجاج بالأعشاب و الشمندر

بسم الله الرحمن الرحيم



وصفه اليوم كالتالى:

2 صدر دجاج منزوعه الجلد 
التتبيله المستخدمه (شبت- كزبرة - روزمارى- فصين ثوم - برش ليمون -زيت زيتون- دبس رمان - ملح وفلفل) نضرب التتبيله فى الخلاط ثم ندهن بها الصدور مع عمل ثفوب بسيطه على الصدر و تترك فتره ممكن ساعه حتى تتشرب التتبيله ونسخن الفرن على حراره عاليه 180 و نضيف الدجاج فى الفرن بعد وصوله للجراره المطلوبه.

الطبق محتاج لنشويات حتى يكتمل ممكن نقدمه مع بطاطا حلوه او شمندر لكن قبل ما اضيفه فى الفرن افضل اسلقه لمده 10 دقائق حتى يسهل نضوجه فى واكتفى برشه ملح وفلفل و زيت زيتون للتحمير.

بعد مرور ريع ساعه على الدجاج اضيف الشمندر معاه و اشغل الشعله من فوق.

 مده النضوج تعتمد على سماكه الصدر و نوعيه الدجاج المستخدم اهم شئ بعد ما نخرج اللحوم عموما نتركها ترتاح شوي قبل التقطيع حتى تحافظ على العصاره و طراوه اللحم و للتقديم يحمص الصنوبر و يضاف على الدجاج و بالعافيه.