بسم الله الرحمن الرحيم
اهلا بكم فى اول تدوينه
وصفه اليوم تحتاج مود عالى و وقت فى اول محاوله لاعدادها ف يلا نبداء
مقادير عجينه الباستا
2 كوب دقيق ( البعض ينصح بنوع معين من الطحين مناسب لاعداد الباستا فى هذه الوصفه استخدمت النوع العادى )
3 بيضات بدرجه حراره الغرفه
ملعقه كبيره زيت زيتون
ملعقه كبيره ماء
رشه ملح
مقادير الحشوه
ملعقه صغيره زبده
مشروم النوع البنى ( نكهه البنى اقوى من الابيض) (مانويل)
جبنه الريكوتا (متوفره فى مانويل و الدانوب يوجد نوعين ايطالى و هو المستخدم فى الوصفه 23 ريال و التركي ب 13 ريال )
الطريقه
لاعداد العجينه فى وعاء يضاف الدقيق و الملح و يتم عمل تجويف داخل الدقيق تضاف البيضات و يتم التقليب بشوكه و اضافه الزيت والماء نبداء العجن باليد باستخدام التكنيك الموجود فى الفيديو التالى
نترك العجينه لترتاح على الاقل نصف ساعه و خلال هذا الوقت نبداء فى اعداد الحشوه
فى مقلاه نضع الزبده و الفطر بعد تقطيعه شرائح و نشوحه على النار حتى يبداء فى الذوبان و يترك حتى يبرد و نضيف كميه من جبنه الريكوتا نرجع للعجينه و نقسمها لاربعه اقسام نبداء الشغل فى و احده و تغطى البقيه بنايلون او منشفه رطبه حتى لاتجف العجينه نبداء الفرد بسرعه حتى لاتجف مهم جدا يكون سمكها خفيف بحيث لو نفخناها راح تطير الفيديو التالى يوضح الفكره (طبعا انا ضد فكره النفخ فى الطعام من باب نهى المصطفى عليه الصلاه و السلام عن التنفس فى الاناء)
يتم تقطيع العجينه الى مربعات ثم تبداء فى الحشو و نقفل العجينه على شكل مثلث ثم تجمع الاطراف حول الاصبع مثل الخاتم مكن نضيف شويه ماء على الاطراف لتسهيل الالتصاق الصور التاليه توضح الشكل النهائى
يتم سلقها فى ماء مغلى مهم يكون مغلى حتى لا تلصق مع رشه ملح لمده من 3-4 دقائق او حتى نلاحظ انها بدائت تطفو على السطح
ننقلها على مصفاه و فى مقلاه نضع قطعه زبده مع ربع كاسه من ماء السلق تبع الباستا و شويه اعشاب (اختيارى ممكن نعناع او ريحان ) و جبنه بارميزان نضيف الباستا عليها تقلب حتى تثخن الصوص و تكون جاهزه و بالعافيه.
نترك العجينه لترتاح على الاقل نصف ساعه و خلال هذا الوقت نبداء فى اعداد الحشوه
فى مقلاه نضع الزبده و الفطر بعد تقطيعه شرائح و نشوحه على النار حتى يبداء فى الذوبان و يترك حتى يبرد و نضيف كميه من جبنه الريكوتا نرجع للعجينه و نقسمها لاربعه اقسام نبداء الشغل فى و احده و تغطى البقيه بنايلون او منشفه رطبه حتى لاتجف العجينه نبداء الفرد بسرعه حتى لاتجف مهم جدا يكون سمكها خفيف بحيث لو نفخناها راح تطير الفيديو التالى يوضح الفكره (طبعا انا ضد فكره النفخ فى الطعام من باب نهى المصطفى عليه الصلاه و السلام عن التنفس فى الاناء)
يتم تقطيع العجينه الى مربعات ثم تبداء فى الحشو و نقفل العجينه على شكل مثلث ثم تجمع الاطراف حول الاصبع مثل الخاتم مكن نضيف شويه ماء على الاطراف لتسهيل الالتصاق الصور التاليه توضح الشكل النهائى
يتم سلقها فى ماء مغلى مهم يكون مغلى حتى لا تلصق مع رشه ملح لمده من 3-4 دقائق او حتى نلاحظ انها بدائت تطفو على السطح
ننقلها على مصفاه و فى مقلاه نضع قطعه زبده مع ربع كاسه من ماء السلق تبع الباستا و شويه اعشاب (اختيارى ممكن نعناع او ريحان ) و جبنه بارميزان نضيف الباستا عليها تقلب حتى تثخن الصوص و تكون جاهزه و بالعافيه.